HERMANKAKA

Asså är inte Herman typ det sötaste namnet som finns? Jo, det är det banne mig! 
En Hermankaka är en vanlig söndagskaka, en med surdeg i. 
Jo serru, nu har jag gått utanför boxen!
 
Den är verkligen delikat, alla mina syskon älskade den, och den yngsta fick till och med hjälpa till att baka den. 
 
Hur gör man en Hermankaka då?
 
Det är busenkelt, faktiskt.
 
Sätt ugnen på 170°C
 
Blanda följande ingredienser till en smet:
 
1,5 dl matolja (rapsolja)
3 ägg
3 tsk bakpulver
2,5 dl socker
3,5 dl mjöl
½ dl surdeg av vete
1 tsk salt
2 tsk kanel
2 rivna äpplen
100 g hackade nötter
100 g hackad choklad
 
Smörj och bröa en stor form, grädda i mitten av ugnen i ca. 45 minuter. 
Ta ut och ät, eller frys in och plocka fram när du väntar besök. 
 
Tänkte att jag kan citera mina småsyskon, som är mellan 10 och 17 år:
"ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH den är så god, jag har ångest över att den ska ta slut!" 
"Den här var ju VÄLDIGT god"
"Åh, jag älskade den!"
Så kör hårt!
 
 
 
 


Kommentarer
Millan

Hmmm, det låter som en kaka för varja dag!

Svar: Det har du rätt i! Jag tog mig en bit igår, och det var bara...ååååååh!
Theresia

2013-05-02 @ 07:22:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakeforfun.blogg.se

Välkommen till min blogg - en blogg som säger att surdegsbröd är både gott och kul!

RSS 2.0