Levain med en touch av citron!

Jajjemen folket, nu är det dags för ytterligare ett underbart bröd! 
 
Du behöver:
 
1 kg mjöl
500 g surdeg av vete
20 g salt
20 g jäst
Skal från en citron
600 g ljummet vatten
 
Börja med att lösa upp jästen i vattnet
 
Ha sedan i alla övriga ingredienser utom saltet
 
Blanda till en deg och låt gå på låg hastighet i 4 minuter
 
Öka sedan till en hastighet högre och låt gå 5-6 minuter
 
Ha i saltet
 
Blanda i 2-3 minuter till på samma hastighet
 
Låt nu degen vila under handduk i cirka 45 minuter
 
Sätt ugnen på 240°C
 
Häll sedan ut degen på mjölat bord, dela på fyra och forma till runda bröd. 
 
Ställ in i ugnen och sänk värmen till 210°C
 
Baka av i cirka 40 minuter
 
Låt svalna på galler utan handduk. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakeforfun.blogg.se

Välkommen till min blogg - en blogg som säger att surdegsbröd är både gott och kul!

RSS 2.0