Supersur surdeg
Anledningen till att det inte kommit in något nytt recept på ett tag är att jag körde slut på all min surdeg sist jag bakade (klantiga jag hade glömt att mata dem), så jag fick helt enkelt sätta nya. Denna gången bestämde jag mig för att köra på vildjäst, för att min familj också skulle få se skillnaden mellan en vanlig starter med mjöl och vatten, och en där man börjar med frukt. Ni som har missat vad en vildjäst är kan bläddra ner litegrann, så finns det ett tjusigt inlägg om det också!
Tidigare har jag bara provat att göra en vildjäst med russin, men denna gången blev jag lite sugen på att prova något annat också, Jag valde därför att sätta en med russin, en med torkad persika och en med torkade fikon, och oh boy, det blev fart i dem små rackarna!
I bakgrunden gömmer sig den som jag startade på russin, den har redan matats en gång och bubblat över

Burken var halvfull två dagar innan detta, det är ganska fascinerande egentligen. Vänta, jag ska visa!

Okej, så efter att ha silat bort persikorna från vattnet och slängt iväg, blandade jag i 150 g vetemjöl, skruvade på locket lite slappt och ställde tillbaka det på hyllan

Två dagar senare (alltså igår) ringde mamma mig och sa att den hade bubblat över så hon hade fått ställa den i en tallrik. Yes, tänkte jag, ännu en lyckad suris!!

Så, nu förstår ni som inte provat på en vildjäst, utan bara en vanlig surdeg, att det faktiskt inte är så pjåkigt.
Best of luck!

Kommentarer
Trackback