Pizza med surdeg!

 
 
Kolla in min fluffiga pizza! 
Det är så himla bra asså.. Degen blir fluffig, saftig och luftig, men den smakar inte annorlunda. Det är ju win-win liksom! 
 
Vill du göra en egen superfluffig pizzabotten behöver du:
 
25 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 msk strösocker
6-7 dl vetemjöl
½ msk vetesur (Levain)
1 ½ msk rågsur
 
Det går givetvis utmärkt att bara ta två matskedar av samma, men jag gillar att blanda lite!
 
Gör såhär:
 
Smula jästen och blanda med vattnet
 
Tillsätt olivolja, salt, socker och lite av vetemjölet. 
 
Blanda
 
Häll nu i surdegen och allt utom en dl mjöl
 
Blanda
 
Nu ser du om du behöver mer mjöl, tänk på att degen inte ska vara hård utan faktiskt ganska lös 
 
 
 
När degen sedan är färdig kan du låta den jäsa i bunken under handduk i cirka 45 minuter (till dubbel storlek) 
 
Före jäsning
 
 
 
 
Efter jäsning
 
 
 
 
Sedan ska degen bakas ut och läggas i form eller panna smörjd med olja.
Efter detta behöver den jäsa under handduk ytterligare 30 minuter. 
Under tiden sätt ugnen på 225°C
 
 
 
 
 
 
Efter det är det bara att lägga på fyllning och grädda i mitten av ugnen ca. 15 minuter. 
Smaklig måltid!
 


Kommentarer
Faster Millan

Hej, vilken fin, lärorik och inspirerande blogg du har startat. Jag gillar ju surdegsbröd mycket, men har aldrig "orkat" göra det själv. Du får det ju att låta lätt som en plätt så kanska jag ska testa?!
Jag har hört att man kan köpa surdeg i affären och tänkte annars att det var en ok start för mig. VAd tror du om det?

Svar: Hej! Tack så mycket! Det är faktiskt inte alls speciellt tidskrävande eller jobbigt, det behövs bara lite tålamod! Men du kan absolut köpa färdig och börja med det, det är ju som du säger en smidig introduktion
Theresia

2013-03-20 @ 12:03:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakeforfun.blogg.se

Välkommen till min blogg - en blogg som säger att surdegsbröd är både gott och kul!

RSS 2.0